• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
 • Categorieën
  Categorieën Toont een lijst met categorieën van dit bericht.
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die in de blog gebruikt zijn.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar favoriete blogger op deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind hier je favoriete teamblogs.
 • Archief
  Archief Bevat een lijst met blogberichten die eerder gemaakt zijn.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
795

Mirjam Bakker, Directeur Leren over Leven – OICS

Tharukshan Selvam maakte begin dit jaar een eind aan zijn leven nadat hij gepest zou zijn op zijn middelbare school. Vanaf 2015 gaat Tharukshan naar het Grotius College in Heerlen. Hij is dan al zo’n vijf jaar in Nederland. Tharukshan is het jongste kind van de Sri Lankaanse familie Selvam, die vanwege een burgeroorlog naar Nederland komt en asiel krijgt. Volgens zijn familie was hij vooral online het mikpunt van pesterijen, waarschijnlijk van medescholieren. Op de laatste dag van de kerstvakantie besluit de 15-jarige uit het leven te stappen.

...
Doorgaan met lezen
1766

Ard Nieuwenbroek, auteur van ‘ In gesprek met meneer Alzheimer’ (uitgeverij Quirijn)
Ouderen in verpleeghuizen: verzilveren of verzuren?
En weer gaat het om de slechte kwaliteit in de verpleeghuizen. Krantenkoppen melden:

‘We hebben een hekel aan ouderen’. Ik weet nog hoe, alweer lang geleden, Van Kooten en de Bie gehakt maakten van de manier waarop we met ouderen omgaan. Dat vooral zieke en demente ouderen het afvoerputje van onze maatschappij zijn en vaak zo worden behandeld. Schaamteloos dat we als maatschappij onvoldoende zorgen voor deze groep mensen.

...
Doorgaan met lezen
2948

Mirjam Bakker

‘Familieband vaak te slecht voor mantelzorg’, kopte de Volkskrant vorige week. Wat is er aan de hand? De overheid verwacht dat kinderen een deel van de zorg voor hun ouders op zich gaan nemen. Hoe reëel is de kans op succes? Groot, langdurig onderzoek toont aan dat vier van de tien kinderen geen harmonieuze relatie met hun ouders hebben. Als zij ingeschakeld worden in de zorg voor hun ouders, neemt de kans op conflicten toe, stelt onderzoeker Martijn Hogerbrugge die ouders, kinderen, broers en zussen twaalf jaar lang heeft ondervraagd over hun persoonlijke contact.

...
Doorgaan met lezen
3660

Door Sanne Roks

Tijdens de anti-pest-week herhalen we wat we al weten: pesten is een kwalijke zaak. We hebben voldoende materiaal om dat te bewijzen. Maar als pesten dan zo negatief is, waarom pesten mensen dan zo gemakkelijk en graag?
Wat levert het ons als soort op? En hoe kunnen we deze sociale voordelen anders vormgeven? Op een manier waarop mensen geen slachtoffer worden, maar we er allemaal beter van worden.

...
Doorgaan met lezen
3205

Aan je lot overgelaten...

Aankomende week , 21 sept 2015, is het de week van het pesten. 'Wij' gaan in deze week maatschappelijk en collectief aandacht besteden aan het fenomeen pesten. Is een week genoeg? Niet als wij de andere 51 weken van het jaar de andere kant op kijken.
En..., dat doen we!
Wij laten zowel gepesten als pesters aan hun lot over en 'bemoeien ons er liever niet mee'.
Je bemoeien met pesten is eng, je kan een grote bek krijgen, je kan er naast zitten omdat de gepeste ook een aandeel heeft, of ze kunnen zich beiden tegen jou keren.
De 'Ander' moet het maar oppakken en de ander zijn de ouders, de school, de collega's die nauw samen werken, de verpleging op de afdeling ... In ieder geval niet 'ik'!

...
Doorgaan met lezen