Nieuws

2017 Maart:

- 15 maart: Op de studiemiddag van de VCW met het thema: Conflict & Verbinding, heeft onze bestuurder Mirjam Bakker een inspirerende colum verzorgd. "Ga terug naar start' over de wortels van onze conflicten, woede en angst.

- maart: Congres Partnergeweld, met diverse workshops en een lezing "Donkerblauw" van Mirjam Bakker. Reactie uit de zaal: 'Mirjam heeft voor een interessante middag gezorgd, waarbij we niet anders konden dan bij onze eigen blauwdruk en gezin van herkomst stil te staan.' 

2017 Februari: 

-9 februari:Bijzonder webinar met Barbara Krasner (op scherm), onze speciale Boardmember!

- 29 januari in Eindhoven:
'Hello in there' contextueel Nieuwjaarsmatinee  
voor al onze studenten, docenten, vaste relaties en genodigden was een bijzonder inspirerende middag Info

- 8 en 14 januari in Amsterdam op onze nieuwe leslocatie de Roos: Open middag van 14.00-17.00u over al onze opleidingen en trainingsmogelijkheden. Mail ons als je wilt komen!

meisje lol

2016 november:

8 nov. Bijzonder webinar met Barbara Krasner, onze speciale Boardmember!

barbara MG 2954 2

 

- We staan op de werkconferentie over Geweld in gezinnen van de HU Utrecht en Veilig Thuis op 15 nov. a.s. in Utrecht.>>>

2016 oktober:
-We staan op de opleidersmarkt van registerplein op 11 okt a.s. in Utrecht.

2016 september:
- we verzorgen een workshop op het symposium "Zonder armen om je heen" op 24 sept. te Nuenen. 

augustus: Vakantie en op werkbezoek bij Barbara Krasner!

2016 juli:
Wat is de impact van je context op je functioneren in je werkplek.
* Nieuwe 3 daagse training door Thea Bombeek >>>

2016 juni:
Verzuren of verzilveren?
*nieuwe 2 daagse training over werken met ouderen door Ard Nieuwenbroek >>>

2016 mei: 
Samenwerking met Wraparound Nederland!LOL Wrap

Leren over Leven –OICS en Wraparound Nederland (WAM) slaan de handen in één t.b.v. de wijkteams waarin we zowel op organisatieniveau als inhoudelijk integraal aan de slag gaan!

Werken met het Familiegroepsplan =>  Van onmacht naar kracht!

 >>>

2016 maart:
2016: JUBILEUMJAAR VCW!!

De VCW bestaat dit jaar 20 jaar. Op 8 november staat een groot symposium: Show your Colours op de rol. Een interactieve dag voor professionals in de hulpverlening die te maken hebben met polarisatie, migratie en radicalisering.

- De training Werken met complexe echtscheidingsituaties, door René Knip, in Eindhoven is afgerond.

2016 jan: Onze opleidingen zijn gestart!

2015 nov: Onze basis en onze vervolg- opleiding zullen in 2016 van start gaan!
Beide opleidingen zullen in Amsterdam gegeven worden. Heb je nog zin om me te doen? Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

2015 okt: Duplotraining Amsterdam is van start gegaan.

2015 sept: De NVR school van Haim Omer komt in maart 2016 naar Nederland! We starten een unieke samenwerking. 

Geweldloos Verzet-Nieuwe autoriteit. Steeds meer mensen werken met deze methodiek, spreken er lof over en willen er meer van weten!
In de week van 14 maart 2016 zullen er door het team uit Israël diverse trainingen en masterclasses onder de hoede van ons opleidingsinstituut gegeven worden. Ben jij ook toe aan verdieping? 
Je krijgt een double-degree! Je training zal door en de NVR school en door ons geaccrediteerd worden. Meld je alvast aan dan houden we je op de hoogte van de planning en mogelijkheden om mee te doen!

We zijn trots dat we door het CRKBO ( Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) zijn geregistreerd!

2015 Workshop: Hoe gewoon is anders? door Mirjam Bakker op 3 nov. a.s. Niet alleen de samenleving verandert, ook het ‘concept’ van familie is aan verandering onderhevig. In de tijd dat het contextuele denken ontwikkeld werd, bestond het standaardgezin uit een vader, moeder en een aantal kinderen. Tegenwoordig zijn er vele vormen: nieuw samengestelde gezinnen, lesbisch/homo ouderschap, eenoudergezinnen. Daarnaast is er draagmoederschap, eiceldonatie, adoptie, pleegzorg... Hoe is het als je verward bent over de vraag bij wie je nu ‘echt hoort’ en hoe verhoudt in zo’n context de verworven loyaliteit zich tot de existentiële loyaliteit? Over deze en aanverwante vragen zullen we in de workshop met elkaar van gedachten wisselen. Kom naar het symposium: Bij wie hoor jij? 3 nov a.s. te Driebergen.

2015 Samenwerking met Hogeschool Arnhem Nijmegen en LOL van start!
Op 15 september zijn we gestart met het trainen van diverse wijkteams in Apeldoorn.

2015 Eerste Duplotraining in Eindhoven op 17 sept. van start gegaan!

Symposium
:
BIJ WIE HOOR JIJ?
De VCW organiseert een hele dag vol inspiratie en informatie over de rol van familie in de veranderende samenleving op 3 november.  www.contextueelwerkers.nl/

2015 Nieuwe start Leren over Leven Nederland, april 2015
Begin 2015 hebben we een frisse start gemaakt: studenten mogen rekenen op een eigentijds aanbod en worden vanuit het contextueel perspectief toegerust om de vraagstukken van deze tijd te doorgronden en mensen en organisaties terzijde te staan.
De opleidingsstaf is vernieuwd er zijn nieuwe supervisors aangetrokken, speciale webinars met mede grondlegger Barbara Krasner vormen voortaan onderdeel van het lespakket. We zijn er trots op dat Barbara Krasner bovendien deelneemt als speciaal lid van onze Raad van Advies.

Speciale kortingsaanbieding voor “oud” Leren over Leven studenten Nederland!

Heb je in het verleden of volg je nu de basisopleiding of de vervolg opleiding in Nederland? Dan krijg je tot januari 2017 maar liefst 10% korting op ons hele opleidingsaanbod.