Skip to main content

Introductietraining Contextuele Benadering

In deze driedaagse training maakt u kennis met het contextuele gedachtegoed. U leert de theoretische uitgangspunten van dit denken en de vertaling hiervan voor hulpverlening en begeleiding kennen. U maakt kennis met een aantal methodische uitgangspunten en vaardigheden zoals die binnen deze wijze van hulpverlening gehanteerd worden. Daarbij komen ook attitude-aspecten van de meerzijdige partijdigheid aan bod. 

Mede aan de hand van praktijkinbreng van de deelnemers, zal de praktische toepassing van deze werkwijze in velden als de jeugdzorg, verslavingszorg, maatschappelijk werk, psychiatrie en gehandicaptenzorg geïllustreerd worden.

De cursus is toegankelijk voor hulpverleners, begeleiders en geïnteresseerden. Voor hulpverleners en begeleiders die de basisopleiding contextuele hulpverlening willen gaan volgen kan de cursus een goede kennismaking met de werkwijze van Leren Over Leven zijn. Voor diegenen die niet aan de voorwaarden voor toelating tot deze basisopleiding voldoen, maar deze toch willen gaan volgen, kan deze cursus als verplichting tot toelating worden gesteld. Hierover heeft dan contact met de coördinator van Leren Over Leven.

Voor wie?

 1. Hulpverleners, begeleiders en anderen die geïnteresseerd zijn in het contextuele denken en hier meer van willen weten. Zij hebben niet de intentie om de basisopleiding te volgen of komen niet uit het vakgebied om deze te kunnen volgen.
 2. Hulpverleners en begeleiders die geïnteresseerd zijn in het contextuele denken en overwegen de basisopleiding te gaan volgen, maar hier nog over twijfelen. De cursus biedt hen gelegenheid om een weloverwogen beslissing te nemen.
 3. Hulpverleners en begeleiders die de basisopleiding willen gaan doen, maar niet beschikken over een HBO of Universitaire opleiding menswetenschappen (bv. SPW opleiding, PABO of anderszins). De coördinator kan voor hen het volgen van de cursus als een voorwaarde voor toelating tot de basisopleiding stellen.

Bijzonderheden:

 • Agenda

  3-daagse training

 • Lestijden
  Van 9.30 tot 16.30 uur
 • Locatie

  In overleg / in-compagny

 • Prijs

  Neem contact met ons op voor het uitbrengen van een offerte. Leren over Leven is vrijgesteld van BTW.

 • Code

  Offertenummer

 • Accreditatie

  SKJ