Breng de hele context in beeld met een digitaal genogram

Een workshop voor iedereen die werk wil maken van het genogram, op papier én met de computer. Een genogram is een grafische weergave van het familiesysteem met tenminste drie generaties. Naast de feitelijke informatie (wie, wanneer en waar) geef je ook inhoudelijke thema’s en familieverhalen een plek op het canvas. Het is een krachtig instrument om de context in beeld te brengen, bijvoorbeeld tijdens de intake van een cliënt. 

Iedere familie is anders en ieder genogram is dat dus ook. Maar hoe teken je al die verschillende genogrammen nu op papier? En kan dat ook makkelijker? 

Tijdens deze 1-daagse workshop ga je stap voor stap aan de slag met het genogram. Eerst op papier en later digitaal in het Nederlandse genogram programma Roots of Me. In de workshop wisselen kennisoverdracht en oefening elkaar af en er is ook ruimte om eigen casuïstiek in te brengen. Goed om te weten: de workshop is geschikt voor alle niveaus. Dus of je nu veel of weinig ervaring hebt met (digitale) genogrammen, na deze dag heb je de tools in handen om strakke genogrammen te maken.

Voor wie?

  • Voor iedere professional die werkt met genogrammen en hier digitaal vaardig in wil worden. .
  • Voor iedere professional in wiens vak het draait om mensen en hun relaties
  • Voor iedere professional die de intergenerationele dynamiek in families in beeld wil brengen, maar daar al tekenend steeds in verstrikt raakt
  • Voor organisaties en professionals die hun genogrammen willen opslaan in het digitale dossiers, zodat ze integraal deel uitmaken van het zorgplan
  • Kortom voor iedereen voor wie het werken vanuit familierelaties het vertrekpunt is en die hier op een systematische manier mee aan de slag wil.

Praktische informatie:

Datum: bij 8 aanmeldingen gaat de workshop van start
Lestijden: 9.30 - 16.30 uur (koffie en thee inbegrepen)
Locatie: Amsterdam
Prijs: €145,00
Code: ROM2023
Trainer: Janine Koppers

Accreditatie: NVT

Roots of Me: een laagdrempelig programma voor inclusieve digitale genogrammen

Roots of Me is zo ontwikkeld dat het je helpt om de cliënt te volgen bij het vertellen van diens verhaal. Het is een gebruiksvriendelijk en intuïtief te bedienen programma waarmee je na deze workshop vol zelfvertrouwen aan de slag kunt. 

Het programma heeft een moderne beeldtaal die jou helpt het om inclusieve genogrammen te maken, zodat jij nog beter aan kun sluiten bij je client. 

Werkvormen

Tijdens deze workshop wisselen kennisoverdracht en oefening elkaar af en er is ook ruimte om eigen casuïstiek in te brengen.  

Wat heb je nodig om mee te doen?

Laptop Windows/Mac:

-          Windows (vanaf Windows 10)
-          Mac (vanaf macOS 10.15 Catalina)

Weet je niet zeker of jouw computer geschikt is? Neem van tevoren contact op met de trainer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aan het eind van deze dag:

  • Ken je de basisprincipes van het genogram.
  • Kun je ook complexe familiesystemen tekenen op papier en met Roots of Me op jouw eigen computer.
  • Heb je een genogram van jouw eigen familie gemaakt.
  • Weet je hoe je nieuw samengestelde gezinnen, adoptie, pleegzorg, donorkinderen, matrifocale gezinnen en LHBTQ+ gezinnen weergeeft in een genogram.
  • Heb je nieuwe genogramsymbolen geleerd. 

Na deze workshop kun je nog 14 dagen gratis gebruik maken van Roots of Me op jouw eigen computer. Mocht je daarna verder willen met het programma, dan kan dat natuurlijk ook.

Inschrijven nieuwsbrief

Contact

Secretariaat
Hoofdweg 256
9695 AV Bellingwolde

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bienna Calvenhoven, bestuurder 06-14358152
Le-Xuan Tran, opleidingscoördinator, 06-47598793
Copyright © Leren over Leven - Opleidingsinstituut Contextuele Studies