Contextuele kennismaking

In deze driedaagse training maakt u kennis met het contextuele gedachtegoed. U leert de theoretische uitgangspunten van dit denken en de vertaling hiervan voor hulpverlening en begeleiding kennen. U maakt kennis met een aantal methodische uitgangspunten en vaardigheden zoals die binnen deze wijze van hulpverlening gehanteerd worden. Daarbij komen ook attitude-aspecten zoals die binnen deze werkwijze van belang worden geacht aan bod. 

Mede aan de hand van praktijkinbreng van de deelnemers, zal de praktische toepassing van deze werkwijze in velden als de jeugdzorg, verslavingszorg, maatschappelijk werk, psychiatrie en gehandicaptenzorg geïllustreerd worden.

De training is toegankelijk voor hulpverleners, begeleiders en geïnteresseerden. Voor hulpverleners en begeleiders die de basisopleiding contextuele hulpverlening willen gaan volgen kan de training een goede kennismaking met de werkwijze van Leren Over Leven zijn. Voor diegenen die niet aan de voorwaarden voor toelating tot deze basisopleiding voldoen, maar deze toch willen gaan volgen, kan deze training als verplichting tot toelating worden gesteld. Hierover heeft u dan contact met de coördinator van Leren Over Leven - OICS.

Voor wie?

 1. Hulpverleners, begeleiders en anderen die geïnteresseerd zijn in het contextuele denken en hier meer van willen weten.
 2. Hulpverleners en begeleiders die geïnteresseerd zijn in het contextuele denken en overwegen de basisopleiding te gaan volgen, maar hier nog over twijfelen. De training biedt hen gelegenheid om een weloverwogen beslissing te nemen.
 3. Instroomeisen: De training vereist een relevante HBO/WO opleiding in een sociaal agogische richting (of gelijkwaardig).

Bijzonderheden:

 • Agenda

  1, 8 en 22 mei 2023

 • Lestijden
  Van 9.30 tot 16.30 uur, koffie en thee inbegrepen
 • Locatie

  Utrecht

 • Prijs

  € 650,-

 • Code

  ICKU23

 • Accreditatie

  SKJ 24 pnt

  LV POH GGZ  18 pnt ( nascholing praktijkondersteuners )

 • Zelfstudie-uren
  6

Inschrijven nieuwsbrief

Contact

Secretariaat
Hoofdweg 256
9695 AV Bellingwolde

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bienna Calvenhoven, bestuurder 06-14358152
Le-Xuan Tran, opleidingscoördinator, 06-47598793
Copyright © Leren over Leven - Opleidingsinstituut Contextuele Studies