Nieuw in ons trainingsaanbod:

Rotjochies: Loyaliteit bij probleemgedrag van jongeren

Heb je de documentaire Rotjochies gezien? Gefilmd op het project van Mereo in Frankrijk? Ben je ook zo geïntrigeerd geraakt door de aanpak van de hulpverlener in deze film?
Mereo heeft een hoop kennis en ervaring in het werken met jongeren en gezinnen. Zij hebben een eigen gespreksmodel ontwikkeld dat helpt om het met kinderen en ouders te hebben over verantwoordelijkheid nemen voor gedrag, vanuit eigenheid. Ben je daar benieuwd naar? Dan is deze training wat voor jou!
De training wordt door de hulpverleners van deze eigenzinnige organisatie gegeven en de Mereo-methodiek staat centraal. Het focus ligt in hun benadering bij contextuele basisuitgangspunten als parentificatie en loyaliteit en wordt samengevoegd met inzichten en interventies uit andere methodieken en theorieën.

Voor wie?

Het delen van onze kennis en ervaring doen we graag in deze training voor jeugdhulpverleners, GGZ’ers, leerkrachten, jongerenwerkers, politie en feitelijk iedere professional die in zijn werk te maken heeft met deze doelgroep.

“Ik geloof dat de basis van veel gezinsproblematiek ligt in loyaliteit. Kinderen hebben een, bijna grenzeloze, loyaliteit naar hun ouders. Het levert regelmatig loyaliteitsconflicten op die vaak niet zichtbaar zijn maar een enorm grote rol spelen. Daar zou, wat mij betreft, meer oog voor moeten zijn.”
Petra Knol

In deze tweedaagse training leren we over de rol van loyaliteit en parentificatie bij het ontstaan én in stand houden van probleemgedrag binnen gezinnen en bij jongeren. Aan de hand van theorie en fragmenten uit de film Rotjochies wordt inzicht gegeven in de problematiek. Er wordt stilgestaan bij de risico’s van werken met probleemgedrag, zonder de invloed van loyaliteit en parentificatie mee te nemen.

Daarnaast wordt onderwijs gegeven over het gespreksmodel van Mereo, dat handvatten geeft om verdiepend te werken met deze probleemsituaties, zodat de cliënt (kind, ouder, gezin) meer inzicht in -en grip op de eigen situatie krijgt en zo een gezondere vorm kan geven aan de loyaliteit binnen het gezin.

Zoals Mereo het zelf zegt: Wij gaan graag met jou aan de slag en geven daarbij een inkijkje in hoe wij werken, wat er nu voor zorgt dat we de kern weten aan te boren en jongeren en ouders daarna kunnen motiveren en aansporen om ander gedrag te vertonen.

Meer informatie

Praktisch

  • Lestijden: Van 9.30 tot 16.30 uur, koffie en thee inbegrepen
  • Datums: 20 en 21 april 2023 |locatie Friesland
  • Locatie: Kollumerpomp in Friesland, bereikbaar met trein in Buitenpost en met de bus. Deze training in Friesland is wel met overnachtingdmogelijkheden. Deze bijkomende kosten zijn 50euro
  • De locaties voldoen aan de corona maatregelen!
  • Docenten: Petra Knol en Renske Schuurman
  • Prijs: € 495,-
  • Code: MMK23
  • Accreditatie: SKJ 16pnt
  • Bijzonderheden:

 

NB: Mocht er op de genoemde data sprake zijn van een nieuwe lockdown, dan wordt de training uitgesteld naar een nader te bepalen datum.

Inschrijven nieuwsbrief

Contact

Secretariaat
Hoofdweg 256
9695 AV Bellingwolde

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bienna Calvenhoven, bestuurder 06-14358152
Le-Xuan Tran, opleidingscoördinator, 06-47598793
Copyright © Leren over Leven - Opleidingsinstituut Contextuele Studies