Functioneren op je werkplek

Speciaal ook als teambuilding in te zetten!

In deze training leer je wat de impact is van je context op je functioneren op je werkplek.

Je gezin van herkomst is je eerste context. Je doet er een blauwdruk op met betrekking tot belangrijke levensthema’s: je leert er om te gaan met macht en hiërarchie, je plaats innemen, rekening houden met anderen, omgaan met spanningen en conflicten, erkenning krijgen, samen dingen doen. Die blauwdruk neem je mee naar je werkcontext en heeft een verrassende invloed op je functioneren op het werk.

Hoe zou het komen dat je steeds met een autoritaire baas/collega geconfronteerd wordt?  Verbaas je je ook dat er elke keer iets schijnt tussen te komen waardoor je de lang verwachte promotie niet krijgt of het lang verwachte succes net misloopt? Hoe komt het dat je steeds gedoe hebt met die ene collega en dat jullie de gewenste veranderingen binnen bedrijf of organisatie niet van de grond krijgen?

Voor wie?

Voor iedereen die het eigen functioneren in werkcontext beter willen begrijpen en er constructiever wil mee leren omgaan. Bijzonder aanbevolen voor coaches, personeelsverantwoordelijken en managers die hun coachingsvaardigheden willen vergroten.

Instroomeisen

HBO werk -en denk niveau en de motivatie om naar het eigen functioneren te kijken, om zo je persoonlijke effectiviteit te vergroten, je professionele relaties te verbeteren en met nieuwe energie aan het werk te gaan.

Het contextueel gedachtegoed integreren in het werk maakt je bewust van onderliggende processen en verhoogt je weerbaarheid en effectiviteit.

We verdiepen ons in de invloed van contextuele thema’s als: zichtbare en onzichtbare loyaliteit op de werkvloer, zelfafbakening/zelfvalidatie, macht, spanningen en conflicten, de betekenis van loon, burn-out en de kracht van geweldloze communicatie.

In deze cursus word je je bewust van de invloed van je eigen gezin van herkomst op je functioneren in je professioneel leven. Eens bewust van je patronen kan je ervoor kiezen op een constructievere manier om te gaan met situaties waar je steeds opnieuw in terecht komt. Het voeren van een verbindende dialoog is hierbij essentieel.

Deze interactieve workshop is praktijkgericht en geeft je veel mogelijkheden om te oefenen. Tijdens de hele cursus hebben we aandacht voor de kracht van de taal en de betekenis van verbindende communicatie.

Bijzonderheden:

 • Agenda

  3 daagse training, datum wordt bepaald naar animo in 2021, bij 8 deelnemers vindt de training plaats.

 • Lestijden
  Van 9.30 tot 16.30 uur, koffie en thee inbegrepen
 • Locatie
  Eindhoven
 • Docent
 • Prijs

  € 555

 • Code

  FWE21

 • Zelfstudie-uren
  NVT

Docent aan het woord

Inschrijven nieuwsbrief

Contact

crkboPotgietersstraat 57-1
1053 XT Amsterdam

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mirjam Bakker: 06 19 85 73 66

Copyright © Leren over Leven - Opleidingsinstituut Contextuele Studies