Verzilveren of verzuren? De ouder wordende mens

De ouder wordende mens kent vele uitdagingen. Datzelfde geldt voor hun kinderen en verzorgers. Die uitdagingen worden groter wanneer er sprake is van (beginnende) dementie. Contextueel gaat het ook in deze leeftijdsfase over het zoeken naar een balans tussen geven en nemen. Interessant is ook hoe de zelfvalidatie van de ouder wordende mens in beweging raakt. In veel gevallen zelfs enorm wordt bedreigd. Kernpunt en keerpunt is hoe ook ouder wordende mensen passend kunnen blijven geven. Opdat ze niet uitsluitend hoeven te ontvangen en daarmee hun afhankelijkheid, ook vanuit ethisch perspectief, bedreigd weten. In deze training onderzoeken we hoe juist bij ouder wordende mensen de contextuele benadering een constructieve bijdrage kan leveren. Zodat we hen niet ,wanhopig zuchtend, in deze laatste levensfase zien lijden. Wordt het voor hen verzilveren of verzuren?

In deze tweedaagse training wisselen kennisoverdracht en oefening elkaar geregeld af. Er is ruime gelegenheid voor het inbrengen van eigen casuïstiek.

Voor wie?

Iedereen die in zijn werk of privé te maken heeft met de ouder wordende mens. Daarbinnen wordt speciale interesse gevraagd voor de effecten van dementie bij het ouder worden.

Instroomeisen

Relevante HBO/WO- opleiding in een sociaal agogische richting (of gelijkwaardig), enige kennis van het contextuele denken is gewenst.

Bijzonderheden:

 • Agenda

  3 daagse training, datum wordt bepaald naar animo in 2021. Bij 8 deelnemers vindt de training plaats.

 • Lestijden
  Van 9.30 tot 16.30 uur, koffie en thee inbegrepen
 • Locatie
  Amsterdam
 • Prijs

  € 390

 • Code

  VZVZA21

 • Accreditatie

  Registerplein: Agogen 5,2
                         Cliëntondersteuners 18
                          Maatschappelijk werk 5,2

 • Zelfstudie-uren
  2

Inschrijven nieuwsbrief

Contact

crkboPotgietersstraat 57-1
1053 XT Amsterdam

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mirjam Bakker: 06 19 85 73 66

Copyright © Leren over Leven - Opleidingsinstituut Contextuele Studies