Skip to main content

Raad van Advies

In onze passie bij het opzetten van dit opleidingsinstituut werden en worden we met raad en daad ondersteund door een aantal geweldige mensen.

Gerard Sipkema

Welzijnsman Gerard Sipkema (1947) was ruim 30 jaar actief in het onderwijs, hoofdzakelijk als docent aan diverse faculteiten van een hogeschool. Tevens was hij 10 jaar medewerker overlegzaken voor een onderwijsvakorganisatie in het HBO, waarvan hij hoofdbestuurslid was en die hij vertegenwoordigde in de internationale vakorganisatie voor hoger onderwijs (ETUCE). Nadat Gerard vervroegd uit het onderwijs is gestapt, trainde hij enkele jaren onderwijsvakbonden in midden- en Oost-Europa en Rusland, en was hij o.a. lid van een klachtencommissie van een ROC. Sinds 4 jaar is hij voorzitter van een organisatie voor vrijwilligerswerk en mantelzorg (13 medewerkers) en werkt hij als mediator.

Greet de Bruijn

Greet de Bruijn was mede- oprichter/bestuurder van ons opleidingsinstituut Leren over Leven-OICS tot 2017. Ze is na vijftien jaar ervaring in het onderwijs, zowel praktijk als managementniveau, overgestapt naar het coachen van families en familiebedrijven, brengt kind en gezin, onderwijs en preventieve zorg bij elkaar. Ze is tevens mede-eigenaar van communicatie bureau Bitter End, en werkt als relatietherapeut in een partnership met een psychologenpraktijk. Ze is geschoold in o.a. existentiële psychotherapie, EFT relatietherapie, Spiral Dynamics en de Contextuele theorie. Ze was jarenlang bestuurslid van de Vereniging van Contextueel Werkers in Nederland en België. Ze traint teams, werkt aan projecten, publiceert, geeft lezingen, organiseert evenementen, met als belangrijkste drive: de verstandhouding tussen mensen verbeteren. In 2014 haalde ze medegrondlegger van het contextuele gedachtegoed Barbara R. Krasner naar Nederland, betrok haar als speciaal advies lid bij onze opleiding en schreef samen met haar en 2 anderen het boek: Lifeblood of trust for real relationship , ACCO 2019.