Raad van Advies

In onze passie bij het opzetten van dit opleidingsinstituut werden en worden we met raad en daad ondersteund door een aantal geweldige mensen.

Barbara Krasner

De Grand Lady van de contextuele therapie. Studeerde politieke wetenschappen en filosofie aan Arcadia University, promoveerde in godsdienst en psychologie aan de Temple University bij Maurice Friedman en volgde klinische training onder supervisie van grondlegger Ivan Boszormenyi-Nagy. Werkte zeer nauw samen met hem en samen schreven ze Tussen geven en nemen (1986). Mede-oprichter van het Centrum voor Contextuele Therapie & Allied Studies. Woont en werkt in King of Prussia, Pensylvania, Verenigde Staten. Haar leven en carriëre als dochter, vriendin, vrouw, moeder, grootmoeder, familie therapeut, docent en auteur illustreert haar toewijding en passie om de concepten en toepassingen van contextuele werk.

Victor Siemons

Vervulde als zelfstandig financieel consultant management control-functies bij onder meer Smurfit Kappa, FEI Company, Provimi en Vitalis Woonzorg Groep. Daarvoor zat hij als financieel directeur, controller en financieel consultant bij o.a. Pfizer Nederland, The Greenery, Van Melle Nederland en Datastream Ltd. Victor studeerde aan de Post HBO Leergang Controller, voltooide een studie bedrijfseconomie (BA) aan de HEAO en beschikt over de nodige automatiseringskennis (SAP R3, Peoplesoft, Sun en Hyperion).

Gerard Sipkema

Welzijnsman Gerard Sipkema (1947) was ruim 30 jaar actief in het onderwijs, hoofdzakelijk als docent aan diverse faculteiten van een hogeschool. Tevens was hij 10 jaar medewerker overlegzaken voor een onderwijsvakorganisatie in het HBO, waarvan hij hoofdbestuurslid was en die hij vertegenwoordigde in de internationale vakorganisatie voor hoger onderwijs (ETUCE). Nadat Gerard vervroegd uit het onderwijs is gestapt, trainde hij enkele jaren onderwijsvakbonden in midden- en Oost-Europa en Rusland, en was hij o.a. lid van een klachtencommissie van een ROC. Sinds 4 jaar is hij voorzitter van een organisatie voor vrijwilligerswerk en mantelzorg (13 medewerkers) en werkt hij als mediator.

Wim Noorlander

Na zijn studie elektrotechniek koos Wim Noorlander voor het maatschappelijk werk en volgde hij o.a. de voortgezette opleiding groepswerk/groepstherapie. Daarnaast volgde hij opleidingen en trainingen in de Gestalttherapie, in relatie- en gezinstherapie en in cognitieve gedragstherapie. Wim heeft jarenlange ervaring in de jeugdhulpverlening, onder andere als afdelingshoofd op een Riagg, en in de reclassering. Hij was werkbegeleider in een instelling voor maatschappelijk werk in Amsterdam Zuidoost en werkte als hoofd van de afdeling psychotherapie bij de Riagg Amsterdam-Noord. Wim was bovendien 12 jaar hoofdvakdocent groepswerk/groepstherapie op de Voortgezette Opleiding IVABO in Amsterdam. Daar vond zijn eerste kennismaking met het contextuele werk plaats via collega docent Ammy van Heusden en Elsemarie van den Eerenbeemt. Wim Noorlander is nu werkzaam in zijn eigen praktijk, met relatietherapie als specialisatie.

Jannie Jonker

Na haar studie Sociologie met specialisatie Zorg en Beleid is Jannie Jonker begonnen als vakdocent Sociologie aan de Hogeschool in Ede. Daarna heeft ze verschillende beleids- en adviesfuncties op het gebied van Zorg, Welzijn en Jeugd vervuld. Haar passie is om abstracte beleidsontwikkelingen te vertalen naar de concrete dagelijkse praktijk van hulpverleners. Al haar functies spelen zich af op het raakvlak tussen overheid en zorg. De laatste jaren heeft ze haar eigen bureau voor advies en interim management. Momenteel werkt ze onder andere als Kwartiermaker Sociale Wijkteams bij de Gemeente Apeldoorn en als projectleider voor zorgmijders in Ede.

Berendineke Steenbergen

Na haar studie Sociale Wetenschappen is Berendineke in verschillende rollen betrokken geweest bij deskundigheidsbevordering van professionals in de sociale sector. Zo werkte ze onder meer aan de (door)ontwikkeling van methodieken van psycho-fysieke weerbaarheid en de daarbij behorende opleidingen. Ook binnen haar werk als verantwoordelijk manager bij het Nederlands JeugdInstituut en bij de Hogeschool Utrecht zette zij zich in voor het op de markt brengen van kwalitatief hoogstaande, praktijkgerichte en innovatieve scholingstrajecten binnen het brede werkveld van sociale en pedagogische hulpverlening. Naast de directe omzet- en inhoudelijke verantwoordelijkheid voor een aantal opleidingstrajecten heeft zij momenteel zitting in een aantal commissies van opleidingen.

Inschrijven nieuwsbrief

Contact

crkboPotgietersstraat 57-1
1053 XT Amsterdam

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mirjam Bakker: 06 19 85 73 66

Copyright © Leren over Leven - Opleidingsinstituut Contextuele Studies