Raad van Advies

In onze passie bij het opzetten van dit opleidingsinstituut werden en worden we met raad en daad ondersteund door een aantal geweldige mensen.

Barbara Krasner

De Grand Lady van de contextuele therapie. Studeerde politieke wetenschappen en filosofie aan Arcadia University, promoveerde in godsdienst en psychologie aan de Temple University bij Maurice Friedman en volgde klinische training onder supervisie van grondlegger Ivan Boszormenyi-Nagy. Werkte zeer nauw samen met hem en samen schreven ze Tussen geven en nemen (1986). Mede-oprichter van het Centrum voor Contextuele Therapie & Allied Studies. Woont en werkt in King of Prussia, Pensylvania, Verenigde Staten. Haar leven en carriëre als dochter, vriendin, vrouw, moeder, grootmoeder, familie therapeut, docent en auteur illustreert haar toewijding en passie om de concepten en toepassingen van contextuele werk.

Gerard Sipkema

Welzijnsman Gerard Sipkema (1947) was ruim 30 jaar actief in het onderwijs, hoofdzakelijk als docent aan diverse faculteiten van een hogeschool. Tevens was hij 10 jaar medewerker overlegzaken voor een onderwijsvakorganisatie in het HBO, waarvan hij hoofdbestuurslid was en die hij vertegenwoordigde in de internationale vakorganisatie voor hoger onderwijs (ETUCE). Nadat Gerard vervroegd uit het onderwijs is gestapt, trainde hij enkele jaren onderwijsvakbonden in midden- en Oost-Europa en Rusland, en was hij o.a. lid van een klachtencommissie van een ROC. Sinds 4 jaar is hij voorzitter van een organisatie voor vrijwilligerswerk en mantelzorg (13 medewerkers) en werkt hij als mediator.

Greet de Bruijn

Greet de Bruijn was mede- oprichter/bestuurder van ons opleidingsinstituut Leren over Leven-OICS tot 2017. Ze is na vijftien jaar ervaring in het onderwijs, zowel praktijk als managementniveau, overgestapt naar het coachen van families en familiebedrijven, brengt kind en gezin, onderwijs en preventieve zorg bij elkaar. Ze is tevens mede-eigenaar van communicatie bureau Bitter End, en werkt als relatietherapeut in een partnership met een psychologenpraktijk. Ze is geschoold in o.a. existentiële psychotherapie, EFT relatietherapie, Spiral Dynamics en de Contextuele theorie. Ze was jarenlang bestuurslid van de Vereniging van Contextueel Werkers in Nederland en België. Ze traint teams, werkt aan projecten, publiceert, geeft lezingen, organiseert evenementen, met als belangrijkste drive: de verstandhouding tussen mensen verbeteren. In 2014 haalde ze medegrondlegger van het contextuele gedachtegoed Barbara R. Krasner naar Nederland, betrok haar als speciaal advies lid bij onze opleiding en schreef samen met haar en 2 anderen het boek: Lifeblood of trust for real relationship , ACCO 2019.

Inschrijven nieuwsbrief

Contact

crkboPotgietersstraat 57-1
1053 XT Amsterdam

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mirjam Bakker: 06 19 85 73 66

Copyright © Leren over Leven - Opleidingsinstituut Contextuele Studies